Két hónap alatt nyolc betörés – letartóztatta a bíróság az ózdi gyanúsítottat

Megosztás

2022 nyarán nyolc betörést követhetett el az a férfi, akinek a mai napon elrendelte letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ózdi közintézményekből, ingatlanokból, gépjárművekből vitt magával különböző értéktárgyakat. 2022. május 29-én átmászott egy ózdi általános iskola kerítésén és a karbantartó műhelyből fűkaszát, láncfűrészt, kávéfőzőt, kábeleket és csavarokat vett magához.

Máskor nyitva hagyott személygépjárművekből pénztárcát, ruházatot, rádiós fejegységet vitt el. Ingatlanokba négy alkalommal tört be, egyes esetekben a lezárt ajtót felfeszítve a lakásba is bejutott, máskor az udvaron szedte össze az értéktárgyakat: sövényvágót, kerékpárokat, ütvefúrót.

A gyanúsított betörte egy ózdi közösségi ház ablakát is, az épületből különböző elektronikai cikkeket, így többek között tableteket, laptopokat, monitort vitt magával mintegy másfél millió forint értékben.

A férfival szemben lopás miatt indult büntetőeljárás. A bíróság megítélése szerint fennáll annak reális veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén folytatná a vagyon elleni bűncselekmények rendszeres elkövetését. Nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek